Potreba vykurovacieho výkonu v miestnosti o štandardnej výške 2,6 m môže byť 30 až 200 W/m². Prečo až takýto veľký rozdiel? Vyplýva to z mnohých činiteľov vplývajúcich na tepelnú bilanciu objektu. Teplota vzduchu je v miestnosti stála, ak straty tepla cez steny, otvory v stenách a cez stropy sú celkom vyvážené umiestneným v miestnosti zdrojom tepla. Potreba tepla sa mení a závisí aj od vonkajšej teploty. Ak zdroj tepla dáva menej tepla než je potreba, miestnosť sa ochladzuje, ak dáva priveľa tepla, miestnosť sa prehrieva. Teplota tepelného komfortu pre človeka je od 18 – 21ºC.

Udržiavanie žiadanej stálej teploty je podmienkou tepelného komfortu.

Vykurovacia sezóna u nás trvá skoro pol roka, a preto vykurovanie a mierny ohrev cez chladnejšie dni aj v lete potrebujeme stále. Ideálnymi vykurovacími telesami v našom klimatickom pásme sú vyhrievacie telesá REGULUS®. Malý objem vody a s tým aj malá tepelná zotrvačnosť, precíznosť fungovania tepelného zdroja obmedzuje na minimum nevyhnutnosť používania ovládacej elektroniky – okrem ústredne umiestneného regulátora teploty. Vykurovacie telesá sú vyrábané v rôznych veľkostiach a dĺžkach, čo umožňuje ich dopasovanie do architektúry každej miestnosti a ich voľbu podľa potrebného tepelného výkonu. Doporučujeme voľbu vyhrievacích telies zveriť odborníkom využívajúcim profesionálne programy. V autorizovaných predajných miestach táto služba je bezplatná.

Vyhnete sa tak nepresnému výpočtu potrebného pre Váš dom tepelného výkonu a zbytočnému predražovaniu nákladov na tento výpočet. Naša firma má svoj autorský program s názvom REGULUS®EXTRA CO.

Je jednoduchý, dostupný na našej internetovej stránke „Tvoj virtuálny poradca“. Výber vykurovacích telies možno urobiť na m² alebo na m³ miestnosti. Program ukáže konkrétne vykurovacie teleso pre konkrétnu miestnosť.

Okrem toho projektové programy INSTAL CO a AUDYTOR CO tiež obsahujú katalógy vyhrievacích telies REGULUS®.

DÔLEŽITÉ! Priemerná teplota práce inštalácie je 40-60ºC. Jej zvýšenie je nevyhnutné až pri väčšom poklese teploty. Ak inštalácia je montovaná bez aspoň jednoduchého projektu, za jej vady a chyby, v tom aj chyby vo voľbe vyhrievacích telies, zodpovedá investor.